Home /

in hungarian „Pusztító magyarok” – Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

in hungarian

A nyári, németországi Európa-bajnokságot felvezető sorozatában elismerően ír a magyar válogatottról a FourFourTwo. A labdarúgással foglalkozó magazin kiemeli, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csapata hosszú kihagyás után sorozatban már harmadszor Eb-résztvevő, és „tele tehetségekkel kész pusztítani” a tornán.

Marco Rossi (balra) és a magyar válogatott: már nem is lenne meglepetés, ha meglepetést okoznának az Eb-n?        Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

A szerző megítélése szerint a csapatot vezérlő Liverpool-sztár Szoboszlai Dominik az egyik leginkább figyelemre méltó játékos a mezőnyben azok közül, akik nem valamely favorit válogatottban szerepelnek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a mieink ne lennének erősek, hiszen elég csak arra gondolni, hogy a kapuban Gulácsi Péter, a védősor közepén Orbán Willi, vagy éppen elöl Sallai Roland mind sok nagy csatát megjárt, rutinos topligás futballisták. 

Ráadásul a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján az első 30-ba tartozó (jelenleg a 26.) Rossi-csapat látszólag simán, csoportgyőztesként megnyert selejtezősorozata is figyelmeztető lehet a vetélytársaknak. 

Már csak emiatt sem tűnnek egyértelműnek az esélyek az Eb A csoportjában, a házigazda németek mellett a skót, a svájci és a magyar válogatottal. 

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00, Köln: Magyarország–Svájc;

Június 19., 18.00, Stuttgart: Németország–Magyarország;

Június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország.

(A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb négy harmadik helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.)

A 2018-ban kinevezett Rossi sikeresnek ítélt munkálkodása legkiemelkedőbb eredményeinek a két Eb-kvalifikációt említik, valamint a 2022-es Nemzetek Ligája-menetelést, az angolok kétszeri és a németek egyszeri legyőzésével. 

Figyelemre méltó teljesítményt jelez az olasz(-magyar) szakvezető eddigi 61 meccsének mérlege (31 győzelem, 14 döntetlen, 16 vereség), ha így folytatja a most 14 meccsnél tartó veretlenségi sorozatát, már-már a legendás Puskás Ferenc és társai időszakát is felidézheti.

Hab a tortán Szoboszlai remeklése, aki angol klubcsapatában betöltött szerepéhez képest támadóbb és kötetlenebb posztot tölt be a nemzeti tizenegyben, gyakran „pusztító hatással” – utal a cikk a 23 éves létére már 40-szeres válogatott középpályás 12 góljára (ezek közül 5-öt az utóbbi 5 meccsén szerzett!). „Ő egy példás vezéregyéniség”, Magyarország leginkább tőle remélheti az egyenes kieséses szakaszba jutást.
 

Tags:

Új hírek