Home /

in hungarian „Az idegenek lilák és nem zöldek” – állítja egy új tanulmány

„Az idegenek lilák és nem zöldek” – állítja egy új tanulmány

in hungarian

A Földön kívüli élet létezését jelenleg sem bizonyítani, sem egyértelműen kizárni nem lehet. Bár az azért elég valószínű, hogy nem csak a Földön alakult ki élet, így a kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy az élet megjelenése milyen gyakori a világegyetemben.

Fotó: Pixabay

Ám nemcsak az vitatott, hogy létezik-e egyáltalán bármilyen földönkívüli létforma, hanem az is, hogy hogyan is néznek ki az idegenek. Több megdöbbentő beszámoló is látott már nyilvánosságot, amit UFO tevékenységnek bélyegeztek. Sőt talán a legelfogadottabb fettevés, hogy az idegenek zöldek, nagy fekete szemekkel és hosszú elnyúlt végtagokkal. Ám most egy új tanulmány szerint az idegenek lilák lehetnek, nem pedig zöldek.

A Carl Sagan Intézet és a Cornell Egyetem tudósainak legújabb kutatása felfedezte, hogy a lila baktériumok számos változatos körülmények között képesek életben maradni. 

Bizonyos résekben már itt is jól boldogulnak. Képzeljük csak el, ha nem versenyeznének a zöld növényekkel, algákkal és baktériumokkal: A vörös nap a legkedvezőbb feltételeket biztosíthatná számukra a fotoszintézishez 

– árulta el tanulmány vezető szerzője, Ligia Fonseca Coelho.

Ide tartoznak a halvány vörös csillagok körül keringő bolygók is, ami arra utal, hogy az idegen életformák valójában lilák lehetnek. 

(VIA)

Tags:

Új hírek