Home /

in hungarian „Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” – sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segít

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

in hungarian

A zengővárkonyi család hatalmas feladatot kapott a sorstól, ugyanis Dominik szervezetében egy gyilkos kór azon dolgozik, hogy teljesen leépítse a kisfiú izomzatát. A Duchennes szindróma egy alattomos betegség, ami elsőnek a vázizmokat teszi tönkre, később a légzőizmokat és a szívizmokat is megtámadja, hogy végül legyőzze a beteg szervezetet. A végzetes kór visszafordíthatatlan. Dominik egyetlen esélye egy 1,3 milliárdos génterápia, ami megállítja a szervezetében végbemenő folyamatot, megmentve az életét.

A tündéri kisfiú kezelésére 1,3 milliárd forintot kell összegyűjteni Fotó: olvasói

Sági Dominik szülei foggal-körömmel küzdenek, hogy összegyűjtsék a hatalmas összeget, hiszen minél hamarabb kapja meg Dominik a kezelést, annál nagyobb esélye van arra, hogy teljes értékű életet élhessen

Szerencsére Dominiknak egyelőre nincsenek tünetei

 — mesél jelenlegi helyzetükről lapunknak Judit, aki férjével közösen mindent megtesz, hogy véghez vigyék a ma még lehetetlennek tűnő küldetést, hiszen nincs más esélyük. A betegség előrehaladtával Dominik végleg kerekesszékbe kerülhet, hiszen a 6 éves korig hatásos terápia az állapot visszafordítására már nem képes. Ha Dominik nem kapja meg időben a terápiát, a tragédia elkerülhetetlenné válik. Dominik édesanyja, Judit komolyan veszi a harcot, és minden követ megmozgat, hiszen nagyjából 1 évük van hátra ahhoz, hogy elérjék céljukat.

Próbálok hírességeket megszólítani, hátha mellénk állnak, akár egy Facebook-megosztás erejéig

 — meséli lelkesen az édesanya, aki azt is megosztotta velünk, hogy rendkívül hálás Zimány Lindának, aki azonnal a tettek mezejére lépett és kedves szavakkal hívta fel a figyelmet az adakozás lehetőségére. Persze nem csak Linda segített, rengetegen tesznek energiát abba, hogy minél hamarabb, minél több pénzt összegyűjtsenek a kisfiúnak.

Dominik mosolya hatalmas boldogsággal tölti el a családot Fotó: olvasói

Hatalmas öröm, hogy ilyen sokan mellénk állnak. Kaptunk több licit tárgyat, többek között egy igazi Omega dobverőt

 — meséli büszkén Judit, aki több programot is felsorolt, ahol adománygyűjtő láda lesz kihelyezve Dominik számára.

Én továbbra is harcolni fogok azért, hogy élhessen!

 — zárja lapunknak az édesanya, akinek jelenleg minden energiáját leköti Dominik, az alapítvány és a programszervezés. Judit és Roland számára igen fontos, hogy szeretetteljes környezetben neveljék Dominikot, mert ahogy mondják, az ő boldogsága most a legfontosabb. Ha te is segítenél Dominikon, itt megteheted.

Tags:

Új hírek