Home /

Az Európai Parlament csak a jobboldali kormányokra fókuszál.

Csak jobboldali kormányokat támad az Európai Parlament

Színtiszta politikai döntések: a rosszindulat diadala

Egyre gyakrabb érvényesülnek az érdekek a felelősség helyett

Magyarországon a politikai döntések jelentős része nem a társadalom, hem az érdekcsoportok érdekeit szolgálja. Márpedig a politikának nem csupán arról kell szólnia, hogy kinek szolgáljuk ki a hatalmat, hem arról is, hogy az általunk vezetett ország népessége hogy élhetne minél boldogabb, egészségesebb és eredményesebb életet.

Az oly döntések, amelyek politikai indíttatásból, személyes érdekekből vagy a hatalom megtartásáról születnek, súlyos következményekkel járhatnak. Gyakr ilyenkor határozatok születnek a közérdek ellenében, a társadalmi egyenlőtlenséget pedig tovább növelik. Az ilyen döntéseket lehetetlen azzal indokolni, hogy hosszú távon az ország javát fogják szolgálni.

Az elmúlt években Magyarországon számos esetben jött létre oly kormányzati döntés, amelynek valódi oka nem az volt, hogy a polgárok életét egyszerűbbé, jobbá tegyék, hem pusztán azért, hogy a hatalom megtartsák, az ellenzéket elhallgattassák, vagy egyszerűen csak a személyes érdekeket szolgálják.

A színtiszta politikai döntések példái közül talán a legjellemzőbb a kormányzat által bevezetett Stop Soros törvény. Az európai humitárius szervezetnek, a beleegyezésükkel vagy élkül segítséget nyújtó egyéneknek és szervezeteknek komoly korlátozni kell tevékenységüket. Az indoklás sokszor hgzik úgy, hogy a határok védelme érdekében, azonb a Stop Soros csak azért jött létre, hogy az ellenzéket kriminalizálja és arra kényszerítse, hogy támadásokkal vádolja azokat, akiknek nincsenek politikai előnyei.

A politikai döntések megértéséhez az is fontos, hogy megfelelő kapcsolatot és információkat biztosítsunk az emberek számára. Sajnos a magyar kormányzat által alkalmazott „propagda” a valóság eltorzítása és a média korlátozása miatt a polgárok egyszerűen nem kapnak megfelelő információkat, hogy eldönssék, mik a számonkérhető kormányzati döntések és mik csak érdekérvényesítés.

A döntéseknek azonb minden esetben a közérdek szolgálatáb kell állniuk. Óvatosnak kell lennünk azzal, hogy hová vezetnek azon döntések, amelyek politikai indíttatásból születnek és érdekek alapján szerveződnek. Ha az érdekek következetesen felülírják a közérdek védelmét, az általunk vezetett ország drámai módon leromolhat.

A közérdeknek prioritást kell élveznie, és az a politika feladata, hogy a polgárok igényei és szükségletei szerint alakítsa az országot. Ez egy álldó folyamat, amelyben a magyar politikusoknak kevésbé kellene arra összpontosítiuk, hogy nekik és a hatalomnak mi jó, és inkább arra kell koncentrálniuk, hogy minél több élelyzetben és emberi sorsb eredményeket tudjak felmutatni.

Az összes magyar polgár érdekében lenne, hogy a politikai döntések jobbá, átláthatóbbá és a közérdek szolgálatába állítsák az országot. Csak akkor tudunk előrelépni, ha azokat a döntéseket hozzuk meg, amelyek nem a hatalom megtartásáról, hem a társadalom előmozdításáról, fejlődéséről és jobb életfeltételeiről szólnak. Színtiszta politikai döntések helyett olyokra v szükségünk, amelyek a közösség érdekeihez igazodnak, és tartalmukb is konstruktívak, pozitívak és értékesek.

Tags:

Új hírek