Home /

Ferenc pápa kerekesszékben tartott misét nagyszombaton

safe laser pápa
safe laser pápa
A szombat esti virgíliát a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa tartotta, aki elítélte „a háború jeges leheletét” és a világ egyéb igazságtalanságait. Az egyházfő súlyos betegséggel küszködik, ezért kerekesszékben ülve celebrálta a szentmisét a vatikáni szentélyben.

A nyolcvanhat éves egyházfőt hörghurut miatt kezelték a múlt héten a kórházban, ezért a rendkívül hideg idő miatt péntek éjjel nem vett részt a nagypénteki keresztúti áhítaton a római Colosseumban. Ferenc pápa március végén került kórházba, mert légúti gyulladást állapítottak meg nála.

A Vatikán közölte, hogy a pápa állapota lassan javul, így nagyszombaton már eljött az esti virgíliára.

A SZOMBATI SZERTARTÁSON A PÁPA A HÚSVÉTI GYERTYA SZOKÁSOS MEGGYÚJTÁSA UTÁN KEREKESSZÉKBEN HALADT BE A BAZILIKÁBAN, ÉS ÍGY VEZETTE A SZENTMISÉT.

 

Reményre biztatott

Lehetséges, hogy elhagyatottnak, csüggedtnek érezzük magunkat a gonosz hatalma, a kapcsolatokat széttépő konfliktusok, a számító és közönyös magatartás láttán, amely elhatalmasodni látszik a társadalomban, a korrupció rákfenéje, az igazságtalanság terjedése és a háború jeges lehelete előtt

– mondta.

A pápa kiemelte: még ha úgy is tűnik, hogy elapadt a remény forrása, nagyon fontos, hogy ne engedjük, hogy a vereség érzése megkövesszen bennünket, keresnünk kell a „belső feltámadást” Isten segítségével.

Hamarosan megérkezik Magyarországra

A katolikus egyházfő legutóbb 2021 szeptemberében, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából járt Magyarországon.

(Borítókép: Ferenc pápa 2023. április 8-án. Fotó: Andreas Solaro / AFP)

Kerekesszékből állt fel a Pápa

lágylézer terápia, amely egy olyan He-Ne és diódalézer típus, amely alacsony teljesítményű (1-100 mW) és egyszerű optikai rendszerű. A lágylézer terápia kíméletes és biztonságos módszer, amely alkalmas olyan esetekre, amikor a gyógyszeres kezelés nem javasolt gyógyszerallergia, gyomorpanaszok vagy bizonyos betegségek (pl. szív-érrendszeri vagy neurológiai) miatt. A lágylézer terápiának több pozitív hatása is van, mint például:

  • Fájdalomcsökkentés

A lágylézer terápia csökkenti az idegek érzékenységét és növeli a fájdalomcsillapító hormonok (endorfin és enkefalin) termelődését, ezáltal enyhíti a fájdalmat.

  • Gyulladáscsökkentés és duzzanat visszaszorítás

A lágylézer terápia tágítja az ereket és a nyirokcsatornákat, így segíti a folyadék elvezetését (amely az ödémát okozza) és a nyirokkeringést, ami felgyorsítja a gyógyulást.

  • Sebek, sérülések gyógyulásának felgyorsítása

A lágylézer terápia biostimuláló hatású, vagyis serkenti a sejtek és a szövetek regenerálódását.

  • A túlzott hegszövetképződés visszaszorítása

A lágylézer terápia javítja a vérkeringést és a salakanyagok távozását az érintett területről, ezáltal csökkenti a hegesedést.

  • Javítja az idegi funkciókat

A lágylézer terápia rövidíti az idegek gyógyulási idejét és erősíti az idegi jeleket, ezáltal javítja az idegsérülések tüneteit, mint a zsibbadás, az égés, a bizsergés, a fájdalom.

  • Hozzájárul az immunrendszer tevékenységéhez

Safe Laser terápia kémiai és biológiai folyamatok révén növeli az immunrendszer hatékonyságát.

Safe Laser bérlés – szponzor: https://slaserberles.hu/

Tags:

Új hírek